Najem Poročnega Ansambla ali Didžeja? Cene, prednosti in slabosti

Najem Poročnega Ansambla ali Didžeja? Cene, prednosti in slabosti

Objavljeno: 8/31/2024Žan LisecPredviden čas branja: 5 minut
Poroka

Na poročni zabavi nič ne more zamenjati energije, ki jo lahko v večernih urah ustvari poročni ansambel. Poleg tega da spodbuja interakcijo med gosti, soustvarja pristno vzdušje edinstvenosti – izkušeni profesionalni glasbeniki bodo vaše goste na poroki veliko bolj navdušili kot pa celo najbolj zabaven didžej.

Non STOP Band poroka
Non Stop Band

Čeprav je glasbena skupina, ki igra v živo, zagotovo neprecenljiv dodatek k poročni zabavi, pa lahko tudi didžej doprinese svoj čar in humor. Medtem ko ansambel izvaja skaldbe v živo, ki ustvarjajo intimno vzdušje, didžej ponuja širši spekter skladb, svoj nabor glasbe pa lahko prilagodi različnim okusom gostov.

Dy play 4 you igra na prostem
Dy Play 4 You

Odločitev med enim ali drugim je na koncu odvisna od vaših želja, potreb in vzdušja, ki ga želite ustvariti na poroki. Ustvarjalci glasbenega portala Glasbena želja smo v tem blogu odgovorili na pogosto zastavljena vprašanja naših mladoporočencev glede izbire med tema dvema možnostma ter predstavili prednosti in slabosti obeh, kar vam bo olajšalo odločitev.

Cena Najema Poročnega Ansambla


Preden se poglobimo v prednosti in slabosti najema poročnega ansambla, si na hitro oglejmo, kakšne cene ponudbe lahko pričakujete. Cene se precej razlikujejo, vendar se pri večini izkušenih poročnih ansamblov začnejo od približno 1000 do 1500 €. Običajno te ansamble sestavljajo trije do štirje člani, ki ceno ponudbe poleg glasbe še upravičujejo s:

  • postavitvijo ozvočenja,
  • z osvetlitvijo odra in plesišča,
  • z možnostjo lastnihglasbenih želja za prvi ples ali druge pomembne trenutke.

Poročni Ansambel/Skupina – Prednosti

Pristna izvedba in živa glasba!
Kot smo omenili že na začetku, je največja prednost poročnega ansambla zagotovo izvedba skladb v živo.

Skupina pajdaši

Zagotovljeno polno plesišče
Izurjeni pevski vokali, zvoki instrumentov kitare, harmonike, basa in bobnov bodo na plesišča privabile še najbolj zadržane in skromne goste.

Unikatnost
Vsak nastop je edinstven in nepozaben, saj ga ni mogoče ponoviti. Mnogi gostje se bodo vaše poroke še dolgo spominjali prav zaradi izbire poročnega ansambla.

Primerno za vse goste
Tudi gostje, ki ne plešejo, bodo še vedno uživali ob spremljanju nastopa ansambla in interakcije z njimi. Čeprav se veliko poročnih glasbenih skupin/ansamblov osredotoča na eno določeno zvrst, jih večina pripravi seznam izvajanih pesmi, ki so primerne za vse generacije.

Improvizacija
Skupina ni omejena z vnaprej določenim seznamom skladb; izkušeni glasbeniki lahko svoj nastop kadarkoli prilagodijo in glasbo usmerijo v katerokoli smer.

Poročni ansambel – slabosti

Cena
Najem poročnega ansambla običajno predstavlja nekoliko večji strošek v primerjavi z najemom poročnega didžeja, saj je potrebno plačati več ljudi.

Prostorske zahteve
Za nastop v živo z bobni, ozvočenjem in vsaj tremi ali štirimi glasbeniki je treba zagotoviti ustrezno prostornost. Na splošno za tipično štiričlansko skupino potrebujete vsaj 4 x 3 m prostora.

Fiksni repertoar
Čeprav večina glasbenih skupin v svojem repertoarju ponuja sto ali več pesmi, bo izbira le-teh omejena v primerjavi z didžejem, ki ima dostop do skoraj vseh pesmi, ustvarjenih do danes. Večina ansamblov/glasbenih skupin se bo z veseljem naučila vaše glasbene želje za prvi ples, vendar bodo ostale, ki se bodo igrale med večerom, izbrane iz njihovega repertoarja.

Odmori


Medtem ko lahko didžej neprekinjeno glasbo zagotavlja vso noč, si mora poročni ansambel občasno vzeti odmore. To je lahko odlična priložnost za vaše goste, da spoznajo člane ansambla, vendar hkrati tudi tveganje za kratkočasne prekinitve poteka zabave za ostale.

Didžej - prednosti

Dj Jaka 100

Raznolikost
Ob raznoliki starostni sestavi gostov, od majhnih otrok do starih staršev oz. starejših, je ključnega pomena, da ponudimo širok izbor glasbe, ki bo zadovoljila vse okuse. Zato je največja prednost didžeja na poroki dostop do neomejenega števila skladb in sposobnost prilagajanja le-teh, kar omogoča zadovoljitev različnih želja in vzdušja na zabavi.

Cenovna ugodnost
Ker je didžej običajno samo en izvajalec, so cene njegove storitve navadno nekoliko nižje kot pri poročnem ansamblu ali bendu, ki ima več članov. Cene didžejev se lahko, tako kot pri poročnih ansamblih, precej razlikujejo glede na izkušnje in druge dejavnike. Vendar se začetne cene običajno gibljejo med 400 in 800 €.

Brez prekinitev
Velika prednost didžeja je tudi v tem, da lahko brez težav prehaja z ene pesmi na drugo, kar omogoča neprekinjeno zabavo in spodbuja goste k plesu.

Prilagajanje glasnosti glasbe
Medtem ko se poročni ansambli velikokrat trudijo z uravnavanjem glasnosti instrumentov, to pri didžejih nikoli ne bo težava. Glede na vaše želje bodo lahko glasnost glasbe brez težav prilagodili z enostavnim klikom.

Didžej – slabosti

Vzdušje
Seveda, izkušeni didžeji znajo ustvariti odlično vzdušje, vendar se večina strinja, da se še vedno težko primerjajo z energijo, ki jo ustvari glasba v živo. Didžej bo v tem primeru morda nekoliko težje privabil goste k plesu, še posebej, če so ti nekoliko bolj zadržani.

Posebnosti
Najverjetneje bodo vaši gostje nekoliko bolj cenili glasbenike in njihove talente, ki bodo popestrili zabavo. Velikokrat je priložnost za pogovor z njimi želja gostov, saj želijo izraziti pohvalo za odličen žur. Vsekakor isto velja tudi za didžeje, vendar zagotovo v nekoliko manjši meri.

Poročno bend ali didžej – mogoče oboje?
Če pri organizaciji poroke niste omejeni z denarjem, potem vam bo kombinacija poročnega ansambla in didžeja zagotovila najboljše obeh svetov.
Nič ne more nadomestiti energije in izvedbe glasbe v živo s strani poročnega ansambla, vendar je kljub temu težko tekmovati z neomejeno zalogo pesmi, ki jo ima didžej na dosegu roke. Kakorkoli se boste odločili, je vsaka izbira na koncu sprejemljiva.

Skupina Adam in Eva
Skupina Adam in Eva
Žan Lisec

Žan Lisec

Živjo! Sem Žan in pri Glasbeni Želji skrbim, da vsakdo najde popolno glasbo za svoje praznovanje. Ko pa nisem zaseden s tem, uživam v pisanju blogov in raziskovanju novih slovenskih glasbenih skupin.

    Uporabljamo piškotke

    Uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na naši spletni strani. Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke, glejte našo politiko piškotkov.

    S klikom na “Sprejmi“, se strinjate z uporabo piškotov.
    Izvedi več.